SCMS Ceusters

Nieuws

Nieuws

Nieuwe huurders voor Westrem Building.

Na het vertrek van Deloitte begin dit jaar en AG Insurance in 2015 kwam een grote oppervlakte vrij van 4500m² aan de Kotrijksesteenweg 1144 in Sint-Denijs-Westrem.

Gezien het grote volume welke ineens terug op de markt kwam besloot Group Hugo Ceusters, welke het gebouw zowel beheert alsook mee commercialiseert, om een actieplan op te stellen. In nauwe samenspraak met de verhuurder alsook in samenwerking met een collegamakelaar, CD Vastgoed, werd besloten om de beschikbare ruimte in kleinere units te verdelen, conform de huidige vraag op de Gentse kantorenmarkt, en daarnaast het gebouw verder te onderwerpen aan een grondige opfrisbeurt/rebranding teneinde het terug in ere te herstellen.

‘Een nieuwe naam ‘Westrem building’ ipv vroegere MG Building (gebouwd door MG Real Estate), nieuwe totempaal aan de straatkant, volledige vernieuwing signalisatie van de ondergrondse parking en gemeenschappelijke delen van het gebouw zijn enkele voorbeelden van zaken welke aangepakt hebben’, verduidelijkt Lander Vervaecke, beheersafdeling Ceusters.

‘Er werd voor dat laatste tevens een studie gemaakt over de signalisatie met analyses en kleurenstalen etc. om tot de best mogelijke uitkomst te komen.

Daarnaast worden de kantoren zelf worden bij verhuring voorzien van vernieuwde led verlichting.’

Intussen zijn reeds verschillende ruimtes opnieuw ingenomen. Zo werd de volledige gelijkvloers opnieuw verhuurd aan o.a. Effectis, ABK Bank.

Intussen lopen ook finaliserende gesprekken met andere partijen voor de nog beschikbare ruimten op de eerste verdieping en zijn ook de zittende huurders (o.a Technum, Advocaten Mertens en de Paepe,…) opgetogen met het resultaat

‘Dit toont aan dat een opfrissing van bestaande en verouderde gebouwen een must is om nieuwe huurderste blijven aantrekken, licht Emilie Stampaert, afdeling makelaardij Ceusters, toe

‘Er zijn nl. heel wat verouderde gebouwen op de Gentse kantorenmarkt die soms lange tijd onverhuurd blijven net door hun verouderde staat.‘Voor bedrijven moet o.a ook de look en feel van een gebouw bij een verhuis passen met het imago dat ze naar buiten wensen te brengen.’, besluit Stampaert.